Tom Meeusen heeft met een sterke slotronde de Koppenbergcross op zijn naam geschreven. Hij klopte Kevin Pauwels en Klaas Vantornout in een sprintje. Wereldkampioen Sven Nys eindigde vijfde en blijft leider.

De Koppenbergcross kreeg een atypisch verloop. Niemand kon het verschil maken bergop en zo bleven de tenoren lang bij elkaar. Ian Field en Rob Peeters mochten het even solo proberen.

Iedereen speculeerde op de laatste ronde. Acht renners (Nys, Vantornout, Albert, Pauwels, Meeusen, Walsleben, Peeters en Van Kessel) sneden samen de laatste beklimming van de Koppenberg aan.

Meeusen gooide zijn troeven op tafel in de beklimming, maar raakte niet weg. In de afdaling nam Vantornout over. De Belgische kampioen stak zijn hand uit naar de overwinning, zeker omdat Nys de kloof niet kon dichten.

Dat lukte Meeusen wel. Hij pakte risico's en reed samen met Pauwels naar Vantornout. In de sprint was Meeusen duidelijk de snelste, al had Pauwels last van een hapering bij het begin van de sprint. Nys werd vijfde en blijft leider in de BPost Bank Trofee.  Foto's Dirk De Smollie / Nnieuws.

Uitslag Koppenbergcross

1. Tom Meeusen in 59'56"
2. Kevin Pauwels op 2"
3. Klaas Vantornout 5"
4. Philipp Walsleben 9"
5. Sven Nys 10"
6. Rob Peeters 24"
7. Corné van Kessel (Ned) 25"
8. Niels Albert 25"
9. Thijs van Amerongen (Ned) 40"
10. Julien Taramarcaz (Zwi) 45"